Tak tady je a dejte vědět, zda se povedl.
Příprava kotletky
4 kotletky s kostí 250g
600g kysané zelí
150g anglické slaniny
4 cibule
4 stroužky česneku
3 dl masového vývaru
sůl, kmín, pepř
Kotletku nařízneme tak, aby nám vznikla kapsa kterou naplníme připraveným zelným salátem.
Zelný salát
Pokrájíme kysané zelí, přidáme nakrájenou na kostičky anglickou slaninu, najemno nakrájenou cibuli, kmín, sůl, mletý pepř a trochu oleje.
Touto směsí naplníme kotletky a párátkem uzavřeme. Na rozpáleném oleji kotlety z obou stran opečeme. V kastrolu připravíme cibulový základ, přidáme česnek, zalijeme vývarem, vložíme opečené kotlety a dusíme do měkka. Když jsou kotlety měkké, vyndáme ze št'ávy, zaprášíme lžící hladké mouky a necháme provařit.
Chlupaté knedlíky
4 větší brambory
4-5 lžic hrubé mouky
1 lžička solamylu
sůl
Oloupané brambory nastrouháme, št'ávu vymačkáme, osolíme, přidáme mouku a solamyl a tvoříme lžící nočky, které vkládáme do vroucí vody a vaříme asi 15 minut, až vyplavou na povrh.
Kotletu při podávání zdobíme červeným beraním rohem.
S pozdravem Sapík Jaroslav
Tak to musim zkusit! :p
OdpovědětVymazat